Følg BRAbank ASA

Monobank kåret til en av Norges beste arbeidsplasser tredje året på rad

Pressemelding   •   mar 20, 2019 08:28 CET

Ansatte i Monobank

I Monobank er de ansatte stolte av å jobbe i en fintech-bank som tilbyr forbrukslån.

Banker som tilbyr forbrukslån får mye negativ oppmerksomhet, og mange har meninger om denne bransjen. I Bergensbaserte Monobank er likevel de ansatte stolte av arbeidsplassen sin. Det kommer frem i den årlige Great Place to Work-undersøkelsen, hvor banken også i år er på topp ti over de beste arbeidsplassene i landet, og på topp av bankene i Bergen.

Nytenkende

- Jeg er mektig stolt over det vi har fått til på tre korte leveår. Det startet med en liten gjeng på ti personer i Bergen i 2015, og nå har vi vokst til 55. Jeg lar meg imponere over den nytenkende teknologien vi lager, som gjør at vi blir bedt om å presentere vår kredittkortplattform på fintech-konferanser i inn- og utland, forteller Nina Dyrøy, som er kulturansvarlig i banken.

I februar var Monobank, som den første norske banken noensinne, på Finovate i London og presenterte kredittkortløsningen og appen sin. Dette er en løsning som er helt egenprodusert inhouse i Bergen.

Ansvarlig långivning

Men hvordan kan man være stolt av å jobbe med forbrukslån?

- I motsetning til finansminister Siv Jensen, tenker ikke vi på de som tilbyr forbrukslån som en samlet gruppe. Det er mange typer banker, som fungerer på ulike måter, forteller Dyrøy.

- I Monobank har vi et mantra som gjennomsyrer organisasjonen. Vi skal dekke et behov, ikke skape et. Det handler om ansvarlig långivning. For det første skal vi ikke gi lån til personer som ikke klarer å betjene lånet. Det er ikke bra for kunden, og heller ikke lønnsomt for oss. For det andre skal vi aldri markedsføre forbrukslån eller kredittkort ved hjelp av TV-reklamer som gir deg dårlig samvittighet for at du ikke tar dine barn med på ferie, fortsetter hun.

Det er dette fokuset på etikk og ansvarlighet, og ikke bare lønnsomhet, som gjør at de ansatte er stolte av å jobbe i banken, mener Dyrøy.

Monobank ASA er en heldigital bank som tilbyr Personlån, høyrentekonto og kredittkort. Monobank har et sterkt fokus på kundetilfredshet og fintech -løsninger. Banken ble etablert i Bergen i november 2015 med konsesjon fra Finanstilsynet, og lanserte i Finland i 2017. Banken er medlem av Bankenes Sikringsfond, noe som innebærer at alle bankinnskudd inntil to millioner kroner er dekket av innskuddsgarantien fra sikringsfondet. For mer informasjon, besøk monobank.no.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.